AKTIVITETER OCH SEVÄRDHETER

Boutique Bed and Breakfast

UPPTÄCK OMGIVNINGARNA RUNT ÖSTA GÅRD

Stallarholmen med omnejd erbjuder en rad aktiviteter och sevärdheter. Spela golf, bada, cykla eller utforska den gamla vikingabygden på Selaön. I närområdet finns också ett rikt utbud av kulturupplevelser – Gripsholms slott, Strängnäs Domkyrka och Mälsåkers slott m m. Vi hjälper er gärna om ni har frågor.

SPELA GOLF PÅ GRIPSHOLM

FYRA BANOR INOM 2 MILS RADIE

Spela golf på utmanande Norrby Golf i Stallarholmen, eller varför inte på någon av de anrika golfklubbarna Gripsholms GK och Strängnäs GK. På Fogdö utanför Strängnäs finns en Pay and Play-bana. 

NJUT AV HAV OCH LAND PÅ CYKEL

NJUT AV VÅRA VACKRA OMGIVNINGAR

Visst upptäcker man mer på cykel! Runt Östa Gård finns flera cykelleder i vacker sörmländsk natur.

EN DAG PÅ STRANDEN

BADA PÅ ÖSTABADET

I närheten av Östa Gård finns Östabadet. En badplats ”mitt i byn” med sandstrand, brygga, minigolf, lekplats och kiosk.

GRIPSHOLMS SLOTT

MÄLSÅKERS SLOTT

SLOTTEN RUNT ÖSTA GÅRD

Ett av Sveriges mest kända slott, kungliga Vasaborgen Gripsholm finns i Mariefred, bara en dryg mil bort. Vackra Mälsåkers slott på Selaön i Stallarholmen är också värt ett besök.

STRÄNGNÄS DOMKYRKA

SE DOMKYRKAN FRÅN MEDELTIDEN

Starten på byggnationen började 1260. Svensk historia och arkitektur från medeltiden. Lite kuriosa: Riksregalierna som stals 2018 från Strängnäs domkyrka bestod av två guldkronor och ett riksäpple. De var begravningsregalier som tillverkades inför kung Karl IX:s och drottning Kristina den äldres begravningar i början av 1600-talet och är värderade till cirka 65 miljoner kronor. De återfanns i i början av 2019.